Правила на фестивала

С цел приятното изкарване на посетителите на Aniventure 2015 по време на фестивала важат следните правила:

 

1.  Забранено е внасянето и употребата на алкохол на територията на фестивала. Забранено е внасянето на храна отвън, както и пушенето в залите.

 

2.  Забранено е раздаването на рекламни листовки и други рекламни материали, анкети или въпросници по време на фестивала, без изричното съгласие на организаторския екип.

 

3.  Загубени вещи по време на фестивала можете да потърсите на информационният щанд. Вещите се съхраняват до един месец след фестивала, след което клубът не носи отговорност за тях.

 

4.  Гривните, които получавате на входа, са вашият пропуск за фестивала. Носете ги по всяко време и не се опитвайте да ги сваляте и предавате на трети лица, тъй като се разкъсват и стават невалидни. С валидната си гривна можете по всяко време да влизате и излизате от територията на фестивала безпроблемно. Гривните са устойчиви на вода.

 

5.  Забранено е внасянето на истински или косплей оръжия от метал.

 

6.  Пазете тишина по време на AMV прожекциите, гейм турнирите, лекциите и косплей шоуто. Така ще може да се насладите пълноценно на програмата. Лица, създаващи прекалено много шум и пречещи на останалата публика, ще бъдат извеждани от залата.

 

7.  Забранено е продаването на щандовете или участието в гаражната разпродажба на материали, предназначени за публика над 18г., ако няма изрично указание за това върху стоките или те не са опаковани в непрозрачни материали.

 

8.  Забранява се изнасянето на материали от работилниците, Фънкорнера, гейм залата, изложбата и другите събития, освен ако водещите на събитието не отбележат изрично или не закупите съответния материал.

 

9.  Повредени, загубени, откраднати и др. предмети от инвентара на фестивала, залите или щандовете се заплащат от нарушителите.

 

10.  Фестивалът не носи отговорност за загубени или откраднати вещи, оставени без надзор: багаж, вещи от Алеята на талантите, щандовете и др., които не са инвентар на фестивала.

 

11.  Охраната, както и членове на организаторския и доброволческия екип имат право да откажат да Ви допуснат до фестивала/конкретно събитие или да Ви помолят да го напуснете поради следните причини:

 

- видимо неадекватно състояние вследствие на алкохол или наркотични вещества

- опит за внасяне на алкохол и/или други забранени продукти

- липса на валидна гривна

- нарушаване на реда в залите, възпрепятстване провеждането на събитията

- установяване на кражба или опит за кражба

 

14. Забранено е представянето на сценки от анимета, косплей сценки и др. подобни извън косплей събитието без изричното позволение на организаторския екип.

 

15. Забранява се заснемането на фото и видео материали в съблекалните на фестивала, зад сцената и други служебни зони от посетителите на фестивала.