Работилници

Aniventure е място, където можете да научите, че и вашите ръце са способни да създадат нещо красиво. За целта в двата дни на фестивала има безплатни и разнообразни работилнички, където можете да изработите сами сувенира си. 

 

Следете страницата редовно, тъй като през месец август ще добавяме работилнички постоянно!

 

На Aniventure 2016 ще се проведе целодневна постоянна  Пикселарт работилничка, за да могат всички желаещи да си направят шантаво пикселизирано споменче! За работилничката няма нужда от записване и всеки посетител може да седне и участва.

 

А ако питате какво е пикселарт - това е изкуството на редене на мъниста, така че да се получи малка пикселизирана фигурка. След това мънистата се изглаждат и се слепят, което позволява да запазите фигурката си за спомен!

За първи път на Aniventure ще ви запознаем с още едно интересно хоби. Нарича се Оne Of A Kind. Представлява авторско изрисуване на кукли, превръщащо серийно производство детски играчки в истински произведения на изкуството. Най-популярни за това хоби са куклите Monster High и заради необичайните им и различни лица и подвижността им, много художници на ООАК ги предпочитат. Вторият популярен, но по-трудно достъпен вид, са Ball Jointed Dol куклите. Те се държат на ластик, който минава през всичките им части и най-важният детайл – те имат стави във формата на топка, което ги прави много подвижни.

 

Освен изрисуването на лицата, художниците в това хоби често сами изработват перуки и очи за куклите, както и дрехи, за да придадат завършен вид на творбата си.

 

С ООАК на Aniventure ще ни запознае Кристина. Повече за нейните кукли можете да видите във Facebook  и на място на Aniventure!

Felting - представлява оформяне на фигури чрез степване на вълна с игла за набиване в дунапренена подложка. Техниката позволява дори съединяването на отделни фигури и миналогодишната работилница очевидно допадна на участниците. Затова фелтинг работилницата се завръща, като запазваме желанието си да сме актуални и темата на фигурите ще бъде Pokemon. 
 Gunpla - очаквайте информация!
 

За първи път на Aniventure ще има и работилница по познатото на публиката изкуство Kiri-e. В превод от японски, името на изкуството означава „рязана картина“ и представлява съединяване на картинно изображение, чрез рязане с прецизни остриета на един единствен лист хартия. Работилницата ще се води от Асоциация „Кири-е Интернейшанъл – България“ е достъпна за всеки желаещ и през двата дни на фестивала.Сценарий в комикса – Милена от екипа на „Ко-миксер“ ще говори за сценариите в комикс форма. От 5 години сборникът „Ко-миксер“ събира кратки комикс истории от различни автори, като ежегодно екипът на списанието отправя отворена към всеки покана за участие. В специална лекция Милена ще сподели опита и впечатленията си от годините опит в редактирането на „Ко-миксер“ и ще даде практически насоки и съвети по подготовката на една творба. В края на лекцията участниците могат да споделят свои сценарии в процес на изграждане и да ги обсъдят, като ще бъде обявена и новата тема за отворената покана на списание „Ко-миксер“.
Оригами (буквално прегъната хартия) е традиционно древно японско изкуство, състоящо се в създаването на фигури чрез сгъване на листове хартия без употреба на лепило и ножици. Не пропускайте да пробвате това популярно изкуство и да запазите един шарен спомен от събитието! 
 

Пепакура или японското произношение на Paper craft и тази година ще зарадва всички желаещи да се включат и да си направят сладко геройче от любимо аниме като 3D хартиена фигурка.

Warhammer - отдавна сте чували за тази игра, но не сте имали възможност по една или друга причина да се докоснете до това изкуство? Ето ви идеалният шанс! Включете се в нашата работилничка, и си оцветете миниатюра с наши материали. Освен да се докоснете до правилните материали за работа, ще научите и някои от тънкостите на техниката.