Настолни игри

Без значение дали си говорим за trading card games или по-традиционни board games, настолните игри са неотменна част от Aniventure. По време на събитието се случват свободни игри, както и турнири, по заглавия като A Game of Thrones, Pandemic, 7 Wonders и TDC игри като Magic: The Gathering и Yu-Gi-Oh!

 

За много хора настолните игри са познати най-вече с Не се сърди, човече! и Monopoly, докато игрите с карти имат неотменна връзка с белота. В света на Aniventure обаче картите са по-интересни, правилата по-сложни, а игрите имат собствени герои, светове и истории.  

 

В събота всички желаещи ще могат да се научат да играят Magic The Gathering, а от 14:00 часа ще могат да участват и в турнир за начинаещи с предоставени demo декове и награди от клуб Level Up.

 

В неделя пък ще се играе Yu-Gi-Oh!. Началото на турнира е в 11:00 часа, ще се играе с предоставени от организаторите demo декове. За победителите ще има награди, осигурени от партньорите ни от Hobby Games и Paladium Games.

 

Записването и за двата турнира ще става на място в зоната ни за настолни игри. Дековете и на двата турнира ще са безплатни и ще си останат за ирачите! Но внимавайте, защото въпреки, че сме приготвили много декове и места за игра, те не са безкрайни! :)

 

И в двата дни на фестивала ще текат шоу мачове между опитни играчи на играта Warhammer 40 000, включително ще има и такива дошли специално за събитието от Пловдив и от Стара Загора! Ако сте такъв - събирайте армиите и ви очакваме!
Ако пък сега за първи път чувате за играта или винаги сте искали да се научите, но нещо ви е спирало - това е идеалният момент да научите повече за играта и да зададете всичките си въпроси!

 

И през двата дни на фестивала ще има и голяма зона с настолни игри от Club Mentalist! Ако случайно ви омръзне от твърде много куулнес и косплеъри, винаги можете да си поседнете спокойно и да се научите да играете вече локализираните класики като Dix it, Splendor, Takenoko, Celestia, Ticket to Ride, Jungle Speed и други!

 

Приятелите ни от Intelligames пък ще ни зарадват с всички версии на играта си Катан, включително и най-новото и разширение!
А за големите фенове, ще има един голям Катан, с дъска с размер поне 2 метра, на който ще може да се играе!

 

На събитието ще имаме и друго ново и уникално нещо - "Витоша играй!". Това са четири авторски български настолни игри, изработени в творческа работилница, която цели да популяризира природните богатства и проблемите на планината. Те са изработени от дърво със средствата на дигиталното прототипиране и всеки от вас ще може да се докосне и да поиграе на тях на събитието!