Косплей сцени

Косплей сценките са мястото, което дава възможност на група от участници да изиграят една по-сложна постановка по написан от тях сценарий. Ако вие сте групичка от 3, 4 или повече участника и искате да изиграете сценка, която е над 3 минути времетраене, то това е мястото за вас.

 

Какво са косплей сценките и с какво са различни от груповото участие в ревю?

 

В ревюто също може да участват групи, но там времето е ограничено до максимум 3 минути. Няма възможност за прекалено сложни постановки, нуждаещи се от много реквизит и негово местене, изиграване на актове и сложни сценарии. 


Затова съществуват и тези сценки, с които получавате до 10 минути време за изиграване на постановката ви. Те са подходящи за сценарии с актове, много реквизит, повече участници и дълго времетраене. Сценките се изиграват отделно от ревюто, в неделният ден на събитието.

 

Тук можете да видите пример за разликата в група представяща по време на ревю. Друг пример за представяне в ревю. И още един.

Тук виждате група, изиграваща сценка, отделно от ревюто.

 

За това, ако:

 

Вие сте 2, 3, 4 или повече човека и искате да участвате заедно за време до 3 мин. ( вашата идея за представяне на сцена е кратка и сравнително лесна за изиграване, като, разбира се, няма проблем например да се използват микрофони за говорене ) спрете да четете до тук - мястото за вас е само в Косплей ревюправилата може да намерите тук.

 

Вие сте 3, 4 или повече човека и искате да участвате заедно със сложен сценарий, реквизит за време до 10 мин.: продължете да четете надолу!

 

 

Срокове и правила за сценки

 

1. Записването за сценките на Aniventure е неразделна част от участието в косплей ревю. За да бъдете допуснати до сценките, вие трябва да покривате правилата за участие в ревю и да изпратите попълнени бланки за участие. Информацията можете да намерите тук.

 

2. Всяка група ще излезе с кратко представяне в ревютата на Aniventure, отделно от сценката си.


3. Крайният срок за записване на сценарии на групи е 7 август 2016 г. Трябва да изпратите попълнената си бланка за всеки участник ( взета от правилата за косплей ревю ), но в допълнение към нея и сценария на сценката ви.

 

4. На 14 август 2016 г. ще се проведе прослушване за записаните групи. Групите от София трябва задължително да се явят на прослушването на живо. Групите извън София могат да изпратят видеозапис на изпълнението си, който не бива да е монтиран по какъвто и да е начин. Абсолютно задължително е всички участници в дадена група да присъстват на прослушването.


5. Участниците в недопуснатите до сцената групи запазват правото си да участват в косплей ревюто.


6. Критериите за оценка на групата по време на прослушването се базират на оригиналността на сценария, организацията на участниците и качествената сценична изява.


7. Поради ограниченото време, до сцената на Aniventure 2016 ще бъдат допуснати максимум 5 групи. Бройката подлежи на промяна според нужното време на сцената за всяка група ( ако има няколко групи с по-кратки сцени, например, може да бъдат допуснати повече). Групите имат право на не повече от 10 минути време за сцената си.


8. Всяка група, в която участват над 10 души, трябва да се свърже с клуб NAKAMA за да се уточнят техническите детайли около озвучаването.

 

Награди

 

- Най-добра сценка - награда за най-добрата група, представила се на Aniventure. Тук значение има качеството на сценария и координираното и добро изпълнение на групата. Наградата ще бъде връчена от жури.