Косплей ревю

Готови са правилата за най-колоритното шоу на Aniventure – косплей конкурса! Тази година отново ще можем да се радваме на невероятни косплей шоута и през двата дни на фестивала. Очакваме записванията ви!Правила за участие в косплей ревю

 


1. До косплей състезанието на Aniventure 2016 се допускат само костюми, които не са представяни на други български косплей конкурси.

2. Костюмите трябва да са от конкретно аниме, манга, западни филми, анимации, комикси или видеоигри.

3. Всички участници, записали се с гейминг костюми, ще се представят на ревюто в съботния ден на Aniventure. Всички участници, записали се с други костюми, не от видеоигри, ще се представят в неделния ден на Aniventure. Не се позволява представянето на гейминг костюм в неделния ден, нито обратното. Ако костюмът е и от игра и от аниме/филм ( един и същ и на двете места ) то участникът има право да избере кой ден да се яви с него.

4. Всички записани участници ще преминат през предварително оценяване на костюмите, базирано на визията и сложността на костюма, както и сценичното представяне. До участие няма да се допускат участници с прекалено семпли костюми - дънки, риза и ушички, например.

5. До косплей ревюто ще бъде допуснат ограничен брой участници. В гейминг ревюто ще бъдат допуснати максимум 80 участника, а в ревюто в неделя максимум 80 участника отново.

6. Всички участници, които са приети за участие в някое от ревютата, ще бъдат уведомени лично.

 

7. В ревютата могат да участват както самостоятелни участници, така и няколко човека заедно ( могат да излязат заедно на сцена двама, трима и повече ).

 

8. Участниците избират сами дали да имат сценично представяне ( например танц, говорене с микрофон, изиграване на кратко представяне и д.р. ) или да излязат тип дефиле, без специално сценично изпълнение.


9. Всеки участник ще разполага с определено от организаторите време за представяне на сцена. Самостоятелни участници без сценично представяне ще разполагат с 30 секунди време да покажат костюма си на сцената. Самостоятелни участници със сценично представяне ще имат до 1:30 мин. Двама участника също ще разполагат с до 1:30 мин. За участници, излизащи в групи, времето ще се определя след консултиране с организатор, но няма да надвишава 3 минути независимо броя участници.

10. Всички допуснати до косплей състезанието участници ще получат безплатни двудневни пропуски за Aniventure 2016, които ще са индивидуални и поименни. Ако даден участник има нужда от помощници, то те ще трябва да заплатят билетите си за фестивала. Имената на помощниците трябва да бъдат подадени на организатор, за да бъдат допуснати в съблекалните на събитието. Недопуснатите до ревюто косплейъри са свободни да косплейват свободно на събитието, но ще трябва да заплатят входа си.

11. На сцената на Aniventure 2016 не се допускат никакви пиротехнически изделия, както и остри метални ножове, мечове и др. подобни. Забранено е и хвърлянето на каквито и да било предмети към публиката - шурикени, топки, стрели и т.н. Клуб NAKAMA запазва правото си да не допусне участник или група до сцената, ако прецени, че това би застрашило здравето на публиката.

12. С цел максимален ефект се забранява костюмите да се показват преди ревюто ( не се позволява да се разхождате с тях в залите на събитието ). До излизане на сцена участниците не бива да разкриват пред публиката костюмите си и трябва да не напускат съблекалните на събитието.

13. Записването за участие става чрез e-mail с попълване и изпращане на бланка на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Бланката е показана в края на правилата.

14. Клуб NAKAMA запазва правото си да променя тези правила без предизвестие. Те се публикуват в сайта на събитието и всеки участник е длъжен да се запознае с тях. Записването за участие в косплей ревюто на Aniventure 2016 представлява писмено съгласие с правилата.

15. Абсолютно забранено е снимането в съблекалните на събитието без изричното позволение на организаторите.

16. Записването за участие в косплей ревюто на Aniventure 2016 изразява съгласието на участника да бъде сниман и записван, както и заснетите материали да бъдат използвани от клуб NAKAMA с рекламна цел.Срокове1. Крайният срок за записване в косплей ревютата на Aniventure 2016 е 21 август 2016 г.

2. До 21 август всички участници трябва да изпратят снимка с готовия костюм и реквизит. Ще бъде позволено по костюмите да остава единствено довършване на дребни детайли. Костюми в начален стадий към дата 21 август 2016 няма да бъдат допускани. Желателно е участниците да се запишат по-рано, като могат да изпратят снимки на готовите си костюми впоследствие, но не по-късно от крайния срок.Награди1. На Aniventure 2016 ще бъдат раздадени награди за следните косплей категории, които се отнасят и за двата дни на фестивала:


- Най-добър костюм - награда за костюм, който има най-голяма прилика с оригинала. Тук не се взима предвид визията на участника, а само и единствено сложността и изпълнението на костюма. Награди в тази категория ще бъдат връчени от жури и след гласуване от публиката.


- Най-голяма прилика с оригинала - награда за цялостна прилика с оригиналния герой. В тази категория се взимат предвид костюмът, външният вид на участника и сценичното му поведение. Награди в тази категория ще бъдат връчени от жури и след гласуване от публиката.


- Best of show - категорията, в която се награждава най-харизматичният участник, станал фаворит на публиката/журито. Награди в тази категория ще бъдат връчени от жури и след гласуване от публиката.

 

- Най-добър реквизит - награда за най-добрите ръчно изготвени костюми, оръжия или аксесоари. Оценката се базира на сложността, детайлността, изобретателността, ефективността и мащаба на изработката. В тази категория се състезават само ръчно изработени от участника реквизити. Наградата ще бъде връчена от жури.


- Награда за участие в Eurocosplay (вж. т. 2). Наградата ще бъде връчена от жури.


2. Един от участниците в косплей ревюто ще бъде избран за български представител на Eurocosplay 2016, част от MCM Comic Con London. За детайли относно Eurocosplay и условията за участие, моля, погледнете тук. Право на участие имат само косплейъри, които са на възраст над 18 години. Българският представител за Eurocosplay 2016 от Aniventure 2016 ще бъде избран след края на косплей ревюто в неделния ден на фестивала. Препоръчваме на кандидатите с гейминг косплей да присъстват с костюмите си и в неделя, при евентуална нужда от допълнителни въпроси на журито.

 

3. Всички участници ще имат възможност да си направят напълно безплатно професионални снимки на официалните фото-корнъри на Aniventure.
Бланка за записване за Косплей ревю

 

Ако участвате заедно с друг/други участници – нека един от групата да изпрати в едно писмо попълнена бланка за всеки един от участниците.1. Две имена
2. Възраст
3. Facebook контакт (предоставете линк към профила си).
4. Телефон за връзка
5. Град на местоживеене
6. Име на аниме/манга/игра/филм, от което ще косплейвате
7. Имена на героя, когото ще косплейвате
8. Изображение на героя, когото ще косплейвате. Задължително размерът трябва да е над 1280x1024 пиксела и героят да е сам на картинката или да се разпознава лесно. ( не е задължително да се изпраща със записването и може да бъде предоставено на по-късен етап, но не по-късно от 21ви август )
9. MP3 файл с музиката, на фона на която искате да излезете на сцената. Не се приемат други формати, нито линкове към YouTube и подобни сайтове. Може да приложите линк за сваляне на файла. Файлът трябва да бъде висококачествен - 256 kbps и 44.1 kHz или повече. Забранява се мизуиката да съдържа чалга. ( не е задължително да се изпраща със записването и може да бъде предоставен на по-късен етап, но не по-късно от 21ви август )
10. Желаете ли да участвате в състезанието за Eurocosplay?
11. Снимки на готовият костюм ( не е задължително да се изпращат със записването и може да бъдат предоставени на по-късен етап, но не по-късно от крайният срок за записване, но не по-късно от 21ви август )

За записване и въпроси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.