АМВ

AMV контестът на Aniventure 2016 идва! Готови ли сте да сглобите най-якия екшън, който да взриви публиката? Или пък драма, която да разплаче и най-коравото сърце. Комедия, на която да изпопадаме от смях или най-дивия клип, който да ни остави без дъх, мисъл или смисъл :D Което и да си изберете, Aniventure e мястото за вашите AMV-та и ви очаква!

 

Основни категории

Action/Upbeat
Drama/Romance
Comedy
Le Wild Category
Trailer


Задължителни правила за клиповете

 

1. Трябва да има минимум три клипа от различни участници, за да съществува дадена категория. Ако няма достатъчен брой AMV-та, то те ще бъдат разпределени в другите категории.
2. Всеки участник може да участва с общо до три AMV-та, като е позволено да се включите с не повече от два клипа в една и съща категория. Позволени са клипове на няколко твореца (MEP), в този случай клипа се изпраща от един участник, който е избран като отговорник. Участници в MEP могат да участват и със собствени клипове.
3. Силно непрепоръчително е ползването на кадри от чужди AMV-та. В случай, че са ползвани със съгласието на автора им, това задължително се пише във формата за записване. Очевидно плагиатство не се толерира и клипът няма да бъде записан.
4. Няма максимална или минимална дължина за клип, оставя се на преценката на журито дали да бъде допуснат до прожекция.
5. Всяко едно AMV трябва да съдържа поне 70% аниме, манга или клипове от японски игри.
6. Не са позволени интрота, лога, водни знаци, бъмпъри и финални надписи, които не са свързани с Aniventure 2016 или самото AMV и автора му. Това включва субтитри (fansubs), текст и лога от телевизии, други контести и събития. Позволени са само субтитри, които са добавени от самия автор.
7.Тук е качен банер на Aniventure, който всеки участник може да добави като интро на своето AMV заедно с името му, като може да го обработи по какъвто начин пожелае. Интротата не трябва да са по-дълги от 5 сек.
Разлики в качеството между интрото и самия клип не се вземат под внимание, достатъчно е да са монтирани заедно. Монтирането на банера не е задължително и не води до никакви предимства за клиповете, в които е включен.
8. Клипове с хентай не се допускат до контеста, клиповете с прекомерно насилие и gore журито ще определи дали да бъдат допуснати до прожекция.
9. Не се допускат AMV-та по-стари от Септември 2015.
10. Забранени видео формати: FLV, OGM, SWF, 3GP, WMV, MKV, VOB, DV.
11. Минимални изсквания за аудио потока: - минимум 44.1kHz, минимум 192kbps.
12. Минимална видео резолюция 640х480 (4:3) или 640х360 (16:9). Максимална резолюция 1920х1080.
13. Брой кадри в секунда: минимум 23.97fps, максимум 30fps.
14. Максимален обем на клипа 500 MB.

 

Правила за участие

 

1. Изпращайки e-mail с желание да участва в AMV contest-а с посочения видеоклип (или няколко клипа), участникът декларира, че е прочел и се съгласява с правилата.

 

2. Формата за записване се праща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , като трябва да се попълни следната информация :
Лично име, фамилия и никнейм на участника :
Име на AMVто/AMVтата:
Използвани анимета (материал):
Използвана музика:
Категория на клипа:
facebook контакт (ако има):
Точен Адрес и e-mail за контакт:
Линк към клипа:*

 

* Не се приемат линкове от Youtube, Vbox7, Vimeo и други подобни сайтове! Препоръчителни места за ъплоуд: DOX.bg, Google Drive, Dropbox и други, които запазват оригиналния файл.

 

3. Видеоклипът във вида, в който е предоставен, може да се използва от клуб Накама за прожекции на Aniventure и други мероприятия, които клубът организира или в които участва, без да търси изричното съгласие от създателя му. Клуб Накама се задължава: да не променя по никакъв начин видеоклипа; да дава коректна информация кой е авторът му (никнейм и/или име и държава), освен ако той изрично не посочи друго във формата за участие.

 

4. Предоставените видеоклипове след провеждане на фестивала се правят публично достояние чрез торент тракери и директен ъплоуд. Ако авторът не желае неговият клип да стане публично достояние, трябва да заяви това във формата за участие. Заявяване на такова желание няма да бъде уважено след края на срока за записване!

 

5. Заедно с ъплоуда на видеоклиповете в списък се обявяват всички участвали AMV-та с имената им, никнейм или име на автора и каква музика и анимета са използвани за направата им. Телефонни номера, e-mail, адреси и подобна лична информация не се публикуват. Участникът трябва да спомене във формата за записване, ако не желае да се публикуват и други от гореспоменатите данни. Заявяване на такова желание няма да бъде уважено след края на срока за записване!

 

6. Тъй като времето за прожекцията на AMV контеста е ограничено, журито ще направи предварителна селекция на най-добрите клипове, които да бъдат показани пред публиката. Тези, които не са се класирали, ще бъдат качени наравно с останалите в интернет и обявени в списъка на участвалите клипове.

 

7. Когато даден клип не отговаря на някое от правилата участникът ще бъде уведомен по e-mail да направи нужните промени и да изпрати линк за новия клип, което трябва да стане преди крайния срок за изпращане. В противен случай AMV-то няма да бъде допуснато до контеста.

 

Екипът на Aniventure 2016 може да променя и допълва правилата на AMV контеста по всяко време, като задължение на участниците е да се информират сами за промените на съответните места. За въпроси и предложения относно контеста, правилата и други свързани с AMV, пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

 

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА AMV-тата 26 Август 2016! Срокът е окончателен и няма да бъде удължаван.