Работилници

Всеки обича да остане с хубав спомен от събитието, на което е бил. На Aniventure освен от щандовете с готин мърчъндайз, това може да стане и при нашите работилнички, където може сами да си изработите собствено уникално сувенирче.

 

През цялото време на фестивала има възможност да се включите безплатно в разнообразни работилнички, където да си сътворите оригами или киригами фигурка, pixel art човече или пък калиграфски изписани йероглифи и още!

 

 Ето и работилничките, в които ще имате възможност да вземете участие тази година:

 

- Постоянна пикселарт работилница

 

Интересът към нашите пиксел арт работилнички нараства все повече и повече с всяка изминала година, затова на Aniventure 2014 ще се проведе целодневна постоянна работилничка, за да могат всички желаещи да си направят шантаво пикселизирано споменче!

 

 

- Felting

 

 Ако искате да си направите сами такъв як Тоторо, ще имате възможността по време на Aniventure! Веси Тасева ще ви покаже в две работилнички техниката felting (иглонабиване, сух филц). Представлява оформяне на фигури чрез степване на вълна с игла за набиване в дунапренена подложка, като дори могат да се съединяват отделни фигури.

 

 - Пепакура

 

Пепакура е хоби работилница за сръчните с ножици в ръце. Тук ще можете да си изберете шаблон и да вдъхнете живот на любимият си аниме герой. Само режеш, сгъваш и лепиш, и пред теб застава триизмерен аниме персонаж!

 

 

 

- Оригами

 

Приятелите ни от Сгъни хартийка, първата специализирана книжарница в София за литература и материали за оригами, ще ни запознаят с изкуството на Оригами. Оригами (буквално прегъната хартия) е традиционно древно японско изкуство, състоящо се в създаването на фигури чрез сгъване на листове хартия без употреба на лепило и ножици.

 

 

 

- Динамични манга рисунки

 

Независимо дали сте начинаещи или с повече опит, дали рисувате дигитално или на хартия, тази работилничка ще ви даде няколко бързи и лесни съвета, с които всяка рисунка може да стане по-интересна и раздвижена. Рисувайте с нас или си донесете стари рисунки и вижте как се преобразяват! Водещ на работилничката ще бъде Рикае от Манга Академия (www.facebook.com/mangakademy) (http://rikae.deviantart.com/)

 

 

- Калиграфия

 

И Агора София ще участва в Анивенчър! С Йонеока сенсей от Агора София - агорска калиграфия! Да хванем четката, да пробваме да напишем името си! С добро настроение – да овладеем калиграфия, канджи! Йонеока сенсей ще ви обясни мило и внимателно всичко, от самото начало! Повече за АГОРА София, дейностите и куросвете им можете да намерите тук:http://agorasofia.bg/

 

 

- Станиолени фигурки

 

Кирил Ламбрев  - Мармота ще ни покаже как от станиол да направим невероятни фигурки!

 

 

- Екстремен комикс - 1 комикс страница за 1 час!

 

Работилница, която ще се проведе от Grozen ent., е с цел да покаже на аудиторията някои практични методи за организиране на труда по изработката на пълноцветна, напълно завършена, комикс страница, поръчана с екстремен дедлайн от само един час.