Лекции и демонстрации

Лекциите и демонстрациите са неизменна част от Aniventure. В главната зала ще имате възможност да наблюдавате лекции и дискусии за различни аспекти от живота, историята, културата и нравите на Япония и другите източноазиатски страни, водени от специално поканени гост-лектори.

 

Ето какви лекции ви очакват на Aniventure 2014:

 

25ти юбилейни Дни на японската култура - Ежегодните месеци, изпълнени с различни изложби и концерти, посветени на Япония винаги са били истински празник за почитателите на Изтока. Тази година е юбилейна, и освен че започна още през месец май, ще има и много различни и интересни събития. Накратко за всяко от тях по време на Анивенчър ще ни разкаже Културното аташе на Япония за България - Токумицу Мивако.

Японска кухня и мястото й в анимето - аниме геройте въпреки че живеят в измислен свят не всичко при тях е фалшиво – най-вече вкусотиите, които си похапват между сраженията или по време на поредната любовна дилема. Традициите в приготвянето, значението и консумацията на храна от японците в живота и анимето ще ви бъдат разкрити в лекция! 

Капоейра - бразилско бойно изкуство, което вплита в себе си елементите на танц и бойни техники. Кога и как е създадено, ще може да разберете от демонстрацията, която ще се проведе по време на Aniventure 2014!

3D принтиране -  набиращо все по-голяма популярност - вече е по-достъпно, дори и в цветни варианти. На лекцията на Студио 3РО ще може да научите повече за самата технология, а и за най-новата мода - “принтирането” на триизмерни образи на хора! Вече има как да имате всякакви култови косплей персонажи с размери на action-figure специално за вас, а пък нашите косплеъри ще могат да бъдат сканирани както са гримирани и костюмирани още на място. 

Корейската поп музика - известна в цял свят, а в комбинация с танците на клиповете става култова! Каква история има и защо е хит първо ще ви разкажем, а после и ще ви покажем на удобната ни сцена с k-pop група C-zone.

Топ десет места за посещение в Япония - Япония е страна с богата история и спиращи дъха забележителности почти на всяка крачка. Обаче има и Топ десет на историческите места, които може да посетите там. 

Йо-йо - макара с въже, която може да те забавлява с часове. Като малки сме строшили поне по няколко, а за порасналите се оказва, че всъщност е сериозен спорт с международни турнири и световни първенства. Подробности и демонстрация ще наблюдавате на Голямата сцена, представена от Георги Стоянов, участвал в международни турнири по йо йо!

Gamebox - Ще ви покажат бъдещето на гейм културата в България и са ви приготвили Assassin's Creed изненада от Ubisoft Sofia, a Роро ще представи новия си проект - Next TV. Внимание! За да присъствате на цялата презентация, трябва да сте на 16 години или повече!

Косплей панел - Искате ли да се запознаете с косплейъри от чужбина? Да ги разпитате как си правят костюмите и какви материали ползват? Ще имате тази възможност, защото ще съберем хора от няколко страни на сцената, за да разкажат всички подробности, които ви интересуват! 

К и J-pop - нямаше как Aniventure да прескочи и тази нашумяла атракция! За всички почитатели на съвременната музика, за вас в неделя ще танцуват групите MoD, C-zone, Get out и Nocturtus.