Косплей

Косплей (Cosplay) идва от английското Costume Play и е свързан с направата на костюми на герои от аниме и манга серии, игри, западни филми и анимации. Хората изработват сами или поръчват костюмите и аксесоарите и ги представят, като се опитват максимално да се доближат до визията и поведението на героя.

 

По време на шоуто ще видите изкусна комбинация от актьорство, майсторски изработени костюми и невероятно разнообразие от персонажи. Всеки участник излиза на сцената и представя костюма си с кратко представление, което е измислил и подготвил сам. Най-ентусиазираните се организират в групи и представят кратки постановки по сценарий, който са измислили самите те. През 2013-та година публиката бе запленена от най-големият брой участници до сега – над 80!

 

Участниците в конкурса се състезават за много награди, най-престижната от които е участие в международното състезание Eurocosplay! То се провежда веднъж в годината в Лондон и избраният участник се изпраща като представител на България и Aniventure. Публиката също има възможност да избере своите фаворити и да връчи награди в категории за „Най-добър костюм”, „Най-добра прилика с оригинала” и „Best of show.”

 

След края на представлението ще имате възможност да се снимате с фаворитите си и да запазите невероятен спомен от най-голямото шоу на Aniventure!