Настолни игри

Ако разхождайки се из залите на Анивенчър видите хора, седнали по маси и играещи карти, наблюдавате  турнир не по белот, а по Magic: The Gathering или 7 Wonders! Ако не се досещате какво е това, със сигурност знаете какво е Yu-Gi-Oh!, нали?

 

Ето какво ще можете да видите на Aniventure 2014:

 

- Нашите приятели от Paladium Games тази година ще наблегнат на парти игри като Добъл и Jungle Speed. Ще се демонстрира и новият хит сред запалените играчи - Heroclix, който вече си има и Yu-Gi-Oh! версия.

 

Разбира се и класиките им в настолните игри като Dixit, Ticket to Ride, Пандемия няма да бъдат пропуснати!

 

 

- Какво ли би последвало, ако... светът свърши в размяна на ядрени удари?

Група млади ентусиасти ви предлагат, с един по-мрачен поглед към утрешния ден, първата изцяло българска настолна игра „Светло бъдеще“ (Bright Future). Бъдете едни от първите, потопили се в постапокалиптичния свят на софийското метро и легендарни бункери, но не позволявайте на готиния арт да ви разсее – защото отвсякъде дебнат опасности, прикрити зад една интересна, динамична и балансирана игрова система.

Тествайте играта и дайте своя принос към нейното усъвършенстване преди официалния й старт – само в Борд гейм зоната на Aniventure 2014!

 

 

 

 - Най-новия бар + клуб за настолни игри Level Up ще представи някои от най-нашумелите и интересни заглавия, досега не показвани на Анивенчър! Ще можете да се полюбувате, гледате, и дори тествате две от най-популярните стратегически игри с миниатюри, известни освен с интересните си гейм системи и с това че всеки сам сглобява и оцветява армиите си - Warhammer и Malifaux.

Ще се демонстрира и новата нашумяла и много достъпна игра Dice Masters: Avengers Vs. X-Men, подходяща както за феновете на комикс поредиците, така и за любителите на мятане на тонове зарчета.

Magic: The Gathering също няма да пропуснем, разбира се! Но тъй като има много интересни неща на събитието, формата няма да е турнир а 1 в 1 игри с декове, взимащи се на място. Всички спечелили игра ще се записват в списък, а между тези с повече от 2 победи ще се теглят награди на произволен принцип. Повече информация за клуба: https://www.facebook.com/LevelUpSofia

 

 

 

- Поради големия интерес и многото запитвания тази година отново ще имаме Го на Aniventure! Въпреки че играта е с китайски произход, е много популярна и обичана в Япония, дори всички термини, които се използват в играта са от японската лексика. Достатъчно популярна е и за да има ред анимета, посветени на нея. Тази година Го ще ви учат да играете колегите ни от Модул Логически и Стратегически игри към организацията "Движение за хармонично развитие" (Body, mind & soul training). Повече за тях можете да научите тук: http://bmst.com/