Еврокосплей

На Aniventure 2014 за четвърти път ще се излъчи представител на България за елитното състезание EUROCOSPLAY, част от най-големия Comic-Con в Европа - MCM Comic-Con London! Там се събират най-добрите участници от почти всички страни в Европа и представят държавата си и изпратилото ги събитие.

 

Събитието ще се проведе в Лондон от 24 до 26 октомври, а за наградата може да се състезават всички участници, записали се в cosplay конкурса на Aniventure.

 

Ето и какви награди ще спечели избраният в Aniventure участник:

 

 - Двупосочен транспорт до събитието в Лондон и обратно за един човек (покрит от организаторите )

 

 - Настаняване в хотел за победителя и един негов помощник на дати 24-ти и 25-ти октомври (покрит от организаторите).

 

 - Пропуски за фестивала за него и негов помощник (покрит от организаторите ).

 

 - Достъп както зад сцената, така и до партитата на Eurocosplay за него и приятел.

 

Всички участници, записали се за Eurocosplay, трябва да имат възможност да пътуват на 24ти октомври за Лондон и да се върнат на 26-ти октомври.

 

Много важно правило за участието в Eurocosplay е, че участниците задължително трябва да са над 18 години! Участници в косплей конкурса, които към дата 25.10.2014 нямат навършени 18г., няма да могат да се състезават за наградата.

 

Също така е задължително да се пратят снимки от процеса на изработка на костюма. Еврокосплей изисква костюмът да бъде изработен, а не закупен готов директно от онлайн сайтове, и това се доказва чрез снимки от процеса на изработка. Не забравяйте при записването си да изпратите и тях! Може да приложите и документи за проучването, което сте направили, за да изработите костюма си.

 

Представителят на България за Eurocosplay ще бъде избран от специално за целта селектирано тричленно жури.

 

Форма за записване:

 

Може да изпратите заедно със записването си за cosplay конкурса на Aniventure  или в последствие следните допълнителни данни:

 

1.Снимки от процеса на изработване ( неограничено количество )

2.Допълнителни изображения на героя ви, показващи детайли от дрехите/броните и други елементи от вида му

3.Описание на проучване, което сте правили, за да изработите костюма си ( не задължително, но препоръчително, ако сте полагали специални усилия и проучвания за техники, трудно забележими детайли или каквото друго сметнете за важно )