АМВ

За феновете на видео едитинга, синхрона и музиката - това е правилното място! Подгответе се да измъчите машините си, защото най-добрите клипове ще бъдат прожектирани пред всички посетители на фестивала в кулминацията на първия ден на Aniventure 2014 - AMV конкурсът!

 

Категории :


Action
Drama
Comedy
Le Wild Category (AMV-та, които не попадат в никоя от горните категории)
Special: “K-Pop” (В категорията участват всички изпратени клипове, които отговарят на темата, както и клипове, специално направени за тази категория)

 

Правила за клиповете:

 

1. Tрябва да има по минимум 3 клипа на категория. Ако няма достатъчен брой AMV-та, то те ще бъдат разпределени в Le Wild Category.
2. Всеки участник може да участва с до общо 3 AMV-та, като е позволено да се включите с не повече от 2 клипа в една и съща категория.
3. Няма максимална или минимална дължина за клип, но по преценка на журито ще се определи дали да бъде допуснат до прожекция.
4. Всяко едно AMV трябва да съдържа поне 70% аниме или клипове от японски игри.
6. Не са позволени интрота, лога и финални надписи, които не са свързани с Aniventure 2014 или самото AMV и автора му.
Тук е качен банер на Aniventure 2014, който всеки участник трябва да сложи за интро на AMV-то заедно с името на клипа, като може да го анимира по какъвто начин пожелае. Интротата трябва да се не по-дълги от 5 сек. Задължително е в края на AMV-то да има 5 сек. blank ( черен екран ).
7. Клипове с хентай, watermarks и fansubs не се допускат, клиповете с прекомерно насилие и gore журито ще определи дали да бъдат допуснати до прожекция.
8. Клипове със субтитри ще бъдат допуснати само ако авторът на AMV-то сам е вградил субтитрите по време на клипа целенасочено.
9. Не се допускат AMV-та по-стари от септември 2013.
10. Забранени видео формати: FLV, OGM, SWF, 3GP, WMV, MKV, VOB, DV.
11. Минимални изсквания за аудио потока: - минимум 44.1kHz, минимум 192kbps.
12. Минимална видео резолюция 640х480 (4:3) или 640х360 (16:9).
13. Максимален обем на клипа 500мб.

 

Правила за участниците:

 

Изпращайки e-mail с желание да участва в AMV contestа с посочения видеоклип (или няколко клипа), участникът декларира, че е прочел и се съгласява със следните правила:

 

I. Формата за записване се праща на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , като трябва да се попълни следната информация :
Пълно име и никнейм на участника :
Име на AMVто/AMVтата:
Използвани анимета:
Използвана музика:
Категория:
Линк към клипа:*
Точен Адрес, имейл и телефон за контакт:


* (Не се приемат AMV-та, качени в Youtube, Vbox7, Vimeo и т.н.!!!) препоръчителни места за ъплоуд: DOX.bg, Google Drive, Dropbox.

 

II. Видеоклипът във вида, в който е предоставен (с лого на Aniventure), може да се използва от клуб Накама за прожекции на Aniventure и други мероприятия, които клубът организира или в които участва, без да търси изричното съгласие от създателя му. Клуб Накама се задължава: да не променя по никакъв начин видеоклипа; да дава коректна информация кой е създателят му (никнейм и/или име и държава), освен ако той изрично не посочи друго във формата за участие.

 

III. Предоставените видеоклипове след провеждане на фестивала се правят публично достояние чрез торент тракери и директен ъплоуд. Ако участникът не желае неговият клип да стане публично достояние, трябва да заяви това във формата за участие. Заявяване на такова желание няма да бъде взето предвид след края на срока за записване!

 

IV. Заедно с ъплоуда на видеоклиповете се обявяват и никнейм или име на участника и каква музика и анимета са използвани за направата им. Телефонни номера, e-mail, адреси и подобна лична информация не се публикуват. Участникът трябва да спомене във формата за записване, ако не желае да се публикуват и други от гореспоменатите данни. Заявяване на такова желание няма да бъде взето предвид след края на срока за записване!

 

V. Тъй като прожекцията на AMV contestа е предвидена да не надхвърля около час и половина, журито ще направи предварителна селекция на най-добрите клипове, които да бъдат показани. Тези, които не са се класирали, ще бъдат написани в списъка след приключване на contest-а и ще бъдат качени заедно с останалите в интернет.

 

VI. При неспазване на някое от правилата участникът може да бъде уведомен да направи нужните промени и да изпрати линк за новия клип, което трябва да стане преди крайния срок за изпращане. В противен случай AMV-то няма да бъде допуснато до contest-а.

 

Екипът на Aniventure 2014 може да променя и допълва правилата на AMV contest-а по всяко време, като задължение на участниците е да се информират сами за промените на съответните места. За въпроси и предложения относно contest-а, правилата и други, пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

 

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА AMV-тата 24 Август!